Free Premuim Templates by BIGTheme

Završeno ocenjivanje vina za Međunarodni sajam Župa 2018

U susret sedmom po redu Međunarodnom sajmu vina Župa 2018. u prostorijama Muzeja vinarstva i vinogradrstva proteklog vikenda stručna komisija u sastavu dipl. ing Vujadin Stojanović, predsednik komisije, zatim prof.dr Aleksandar Petrović i dr Marko Malićanin, obavila je ocevanje pristiglih uzoraka vina za ovogodošnji sajam.

Opširnije: Završeno ocenjivanje vina za Međunarodni sajam Župa 2018

Međunarodni sajam vina ŽUPA 2018 u Aleksandrovcu 09. novembra

VII Međunarodni sajam vina ŽUPA 2018 biće održan 09. novembra 2018. godine u Aleksandrovcu, u Hotelu Grozd.
Sajamske aktivnosti biće obogaćene nizom sadržaja. Osim proizvođača vina na Sajam su pozvani i hotelijeri, turistički radnici, ugostitelji i ljubitelji vina kao i mediji.

Opširnije: Međunarodni sajam vina ŽUPA 2018 u Aleksandrovcu 09. novembra

Vinska kuća Minića - Kuća dobrog vina

Vinska kuća Minića - Kuća dobrog vina (Tržac - Aleksandrovac) nastavlja porodičnu tradiciju proizvodnje vina na sopstvenom imanju. Dvadesetih godina prošlog veka točionice i kafane porodice Minić pod imenom "Velika Župa" uspešno su radile u više gradova tadašnje Kraljevine.


U svojoj ponudi vinska kuća Minića se ne zadržava samo na vinima izuzetnog kvaliteta. Svojim gostima Minići nude i atraktivan smeštaj u etno naselju napravljenom od vinskih bačvi.

Sedam isluženih vinskih bačvi je prerađeno u šest dvokrevetnih soba sa kupatilom i jednu malu degustacionu sobu, što predstavlja jedinstvenu turistučku ponudu.

Vinska kuća Minića - Kuća dobrog vina (Tržac - Aleksandrovac) organizuje degustacije uz tradicionalne vinogradarske župske specijalitete kao i specijalitete iz ostalih krajeva. Moguć je i smeštaj.

Informacije i rezervacije: +381641897306 Moma Minić

Fotografije Vinske kuće Minića OVDE

Vinarija Budimir otvara kapije za sve posetioce tokom Župske berbe

Septembar je mesec kada svi putevi vode na Župsku berbu u Aleksandrovac i ka vinarijama Župe.

Vinarija Budimir otvara svoje kapije za sve posetioce tokom Župske berbe 2018 (od 20-23. septembra) svaki dan od 12 do 18 časova.

Opširnije: Vinarija Budimir otvara kapije za sve posetioce tokom Župske berbe

Vinarska kuća Spasić - Vina koja greju dušu

Čudnim i nepredvidivim životnim putevima i voljom Gospoda Boga, Spasići su se još u XVIII veku ukorenili u pitomi Župski krajolik - Tržac.

 Iskonski vezani za pramajku zemlju, oduvek su znali za veru, zakon, red i rad i čim ih je vinorodna Župa primila pod nebesko plavetnilo, oni su se pokrstili vinovom lozom, čime su sebe trajno obeležili. Vinova loza tako za njih postaje tamjan i sveća, kandilo, mir i nemir, davanje i uzimanje.

Opširnije: Vinarska kuća Spasić - Vina koja greju dušu

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus